Malö 40 Classic

Produktionsår: 2005

Beliggenhed: Höllviken

Værft: Malö

Pris: 2 495 000 SEK

( 217 681 € / 1 623 189 DKK )

Solgt 2020-06-10

Print

Malö 40 Classic. En stor "40-fods båd" i absolut højeste Orust kvalitet. Denne Malö er indrettet med den fleksible tre-kabiners-version, med masser af plads til at sejle hvorhen du vil.

Malö 40 Classic er en stor 40-fods Orustbåd af aller højeste kvalitet. På Malös lidt sædvanlige og ydmyge måde er båden rent faktisk hele 41,5 fod lang. Med den positive (Klassiske) hæk får båden et meget reelt agterdæk med et meget stort ekstra stuverum med plads til cykler, gummibåd og påhængsmotor. På flere måder opnår man derved såvel agter cockpit bådens fordele med et dybt cockpit i forhold til en centercockpitbåd, og samtidig får man i Classic-versionen et betydeligt agterdæk, som gør båden gangbar hele vejen rundt ligesom på en center cockpit båd, noget som gør det både enkelt og sikkert at bevæge sig på dæk. Det gør jo heller ikke noget, at dækket som helhed er både bredt og flat at bevæge sig på. Dækket er overalt belagt med det smukkeste teak, som jo er både skridsikkert og helt utrolig flot at kigge på.

Selve cockpittet har naturligvis Malös nu snart legendariske targabøjle, hvorved man opnår en meget praktisk, funktionel og sikker skødning af storsejlet, og samtidigt fungerer denne som støtte til både sprayhood og cockpitteltet. Resultatat bliver et stort og venligt cockpit, som er meget enkelt og hurtigt at tilpasse til vejret uden at skulle give ind på plads og overblik samt udsyn.

Denne Malö 40 Classic har desuden tre-kabine løsningen, hvilket gør den ekstra fleksibel. I denne version forekommer den lidt mere ualmindelige mulighed at både sejle klassisk Orust båd i aller højeste kvalitet og så samtidig have opholdsfleksibilitet som en tre kabine løsning giver en. Der er plads til den store familie med mange børn, det sejlende par med både børn og børnebørn på besøg, eller par med gæster, familie med gæster, familie med børn og venner? Ja her er der egentlig kun meget få begrænsninger - jeg kan ikke komme på nogen.

Som altid på Malö er indretningssnedkerierne og detaljekvaliteten af absolut højeste kvalitet. Bare det at lade hånden glide hen over håndgreb og snedkerdetaljerne gør, at man kun har lyst til at blive om bord. Her er der ikke lavet nogen genveje for at rationalisere eller masse producere, håndværket er blændende udført med mikrofine tilpasninger og overgange. At alt så desuden sidder lige hvor det skal og at al øvrigt udstyr om bord er fra de bedste producenter som værftet har kunnet finde, gør jo nærmest det hele perfekt.

Salongen er meget rummelig og har et fleksibelt spisebord med Malös elegante løsning, som gør det muligt at forvandle bordet til en større madsal. I styrbord side findes to meget magelige lænestole med en mindre "bar" imellem sig.

På samme måde som i resten af båden er bådens pantry meget reelt og har al den stuveplads og udstyr som er nødvendigt til livet om bord. Toilettet med bruser er naturligvis indrettet i de bedste materialer således at det både er funktionelt, pænt at kigge på, men også let at holde rent.

Her er elektrisk ankerspil både for og agter, en god solid og stærk maskine från Yanmar, Andersen spil, ja listen er meget lang.

En helt igennem fantastisk båd. Læs også test i Cruising World

Fakta:

Loa: 12,65 m
Lvl: 10,50 m
Bredde: 3,83 m

Dybgående: 1,87 m

Deplacement: ca. 9 500 kg
Kølvægt: 3 600 kg

Motor: Yanmar 54 Hk. 1738 timmar
Brændstof: 260 L
Vand:455 L
Varmt vand: 40 L

Septiktank: 70 L
Mastehøjde:17,90 mUdstyr:
For komplet udstyrsliste, se PDF-fil ovenfor. Her nedenfor følger nogle eksempler på udstyr:

Seldén rullemast
Flytbart kutterstag
Vandbåren varme, Eberspächer D10W Hydronic
Elektriske ankerspil både for og agter
Bovpropeller
Foldingpropeller Flex-O-Fold
Holder til påhængsmotor i stuverum agter

Nøglefakta: Malö 40 Classic
Designer

Leif Ängermark

Værft

Malö Yachts

Engine

Yanmar

Længde

12.65 m

Bredde

3.83 m

Dybgang

1.87 m

Deplacement

9500 kg

Brændstof

260 L