Olle Enderlein Havsörn 35

Produktionsår: 1976

Beliggenhed: Lynæs

Værft: HavsörnII

Pris: 69 000 €

( 803 298 SEK / 515 474 DKK )

Print

Havsörn 35 MK2. Smuk klassisk sloop designet af Olle Enderlein og bygget af mahogni på eg i utrolig flot stand. Med moderne rig og nyere motor.

Havsørn 35 MK2 blev designet af Olle Enderlein i 1970 og er med skrog bygget i mahogni på egetræsspanter med teaktræs plankedæk og teak ruf. Skroget er bygget på Frederiksværk Bådeværft og resten på Molich Værft i Hundested. Båden er bygget af nuværende ejer, som er bådebygger og har været indehaver af et kendt bådeværft i mere end 35 år.

Båden lever op til alle moderne standarder, men er bygget og vedligeholdt i henhold til klassiske og traditionelle bådebygger traditioner for træskibe med særligt øje for enhver detalje. Intet er blevet sparet for at sikre en solid og dermed en sikker konstruktion. Cockpittet er bygget omkring en glasfiber kasse, hvilket resulterer i et selvlænsende cockpit og derved yderligere til at sikre et sikkert tørt og tæt skib. Meget dæksudstyr er håndlavet med sikkerhed for øje, og særligt de rustfrie beslag, blokke og skinner er overordentlig solide og over dimensionerede.

Riggen er en moderne masthead rig i aluminium med Harken furler fra 2006. Den original motor blev byttet til en moderne Volvo Penta MD 2003 i 1999 og har siden kun kørt ca. 700 timer. En 3 bladet Maxprop kom på i 2002 og en bowthruster blev indbygget i 2003, hvilket gør manøvrering i havn til en leg.

Under dæk får man oplevelsen af en meget rummelig aptering med et stort praktisk pantry om styrbord. Her er et gaskomfur med ovn og et stort køle/fryse skab. Om bagbord har man en stor stikkøje, hvorover et stort kortbord kan trækkes henover. Her findes også mellembølgeradio og vhf samt skibets øvrige elektronik. Selve salonen er meget rummelig med en stor u-sofa til styrbord og en sofa/køje om bagbord. Begge med masser af stuveplads såvel bag ryglæn, som under sæderne. Her er god plads til hele besætningen omkring det store bord, som kan udvides til også at omfatte køjen til bagbord. Længere fremme findes en mellemgang, med toilet til styrbord og et stort dobbelt skab til bagbord. Helt fremme finder du en stor forkahyt med dobbeltkøje samt med masser af stuveplads i skuffer og hylder og under køjer.

Cockpittet har flere store kistebænke. Her er et fuldt cockpittelt, som matcher sprayhood og som ikke skæmmer bådens indtryk. Skræddersyede hynder findes også til hele cockpittet.

Bygger og ejer af båden har opbevaret båden indendørs eller fuldt overdækket i et skræddersyet "hus" om vinteren i hele bådens liv.

Nu går sælger i land, og det er ham meget på sinde at finde en køber, som vil sætte pris på det helt specielle ved at eje og passe en helt igennem unik båd.

Tag fat i mægler Michael på michael@baadagent.dk for yderligere detaljer, eller for at aftale et besøg.

Nøglefakta: Olle Enderlein Havsörn 35
Designer

Olle Enderlein

Værft

Molich

Engine

Volvo Penta

Længde

10.5 m

Bredde

3.02 m

Dybgang

1.80 m

Deplacement

5500 kg

Kølvægt

2500

Maks. Højde

15 m

Brændstof

120 L

Skrog nummer

3

Ståhøjde i kabiner

1.85 m

Similar boats for sale